Stormkracht op Fluistereiland

Voorstelling zomer 2010: "Stormkracht op Fluistereiland"

De familievoorstelling Stormkracht op Fluistereiland is geïnspireerd op de beroemde jeugdserie De Vijf van Enid Blyton. Het prachtige Texel leent zich bij uitstek voor een theatervoorstelling op een lokatie die normaal geen theater is.

De sfeer en geschiedenis van het eiland vormden een grote inspiratiebron voor schrijver en regisseur Joke van der Wulp. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij komende zomer voor u dit spannende verhaal mogen gaan vertellen dat zich uiteraard ook op Texel afspeelt!

Het verhaal

Vier jongeren ontmoeten tijdens hun vakantie op Texel een oude jutter en ontrafelen het geheim van een boevenbende die het slecht voor heeft met de Texelse natuur.

Een theatervoorstelling die alle ingrediënten bevat om een spannend avontuur te beleven en, op de weg terug naar uw vakantieverblijf zult u Texel zeker met andere ogen bekijken!


De voorstelling speelde van 20 juli t/m 14 augustus 2010 op elke avond behalve op de zondag en maandag.

Een leuk weetje…

Wist U dat Eierland vroeger een apart eilandje was?

Tot 1630 was Eijerland een eilandje van enkele losliggende duinen op een zandplaat. Het werd door Provinciale Staten verpacht aan een strandvoogd, de ‘kastelein’, die het station beheerde voor een postverbinding via Texel naar Vlieland en verantwoordelijk was voor de opvang van schipbreukelingen. Daarnaast was de kastelein strandjutter en raapte meeuweneieren die in grote getale werden verkocht aan de bakkerijen in en rond Amsterdam. Hij woonde in het Eijerlandse Huis, de plek waar u nu camping de Robbenjager kunt vinden.

Pas in de zeventiende eeuw werd het eiland via een zanddijk verbonden aan Texel.

Zou dit het eiland kunnen zijn dat ook wel het 'Fluistereiland' genoemd wordt?

ScenefotoScenefotoScenefototexelScenefoto